Fredriksborg Hotell & Restaurang

Fredriksborg Hotell & Restaurang

Varmt välkomna till oss på Fredriksborg!

Fredriksborg Hotell & Restaurang är det lilla personliga hotellet med de stora möjligheterna.

Adress: Fredriksborgsvägen 17
Ort: 139 90 Värmdö
Telefon: 08 - 541 380 50
Email: info@fredriksborghotel.se
Webbsida: www.fredriksborghotel.se

Fredriksborg är beläget längst ut på Norra Värmdö, alldeles intill Oxdjupet där alla kryssningsfartyg mot Stockholm passerar tätt utanför.

Nere vid vattnet finns ett kanontorn, gästbrygga och den stora kanonbryggan med servering sommartid. Högre upp på höjden ligger Hotellet med orangeri och trädgård, i skuggan av den stora fästningen.

Här har vi sol från morgon till kväll och ett skådespel på vattnet med alla de båtar som passerar förbi.

1724 påbörjades arbetet med att bygga Fredriksborgs fästning, med sitt strategiska läge var det här Stockholm försvarades mot fienden. Nu närmare 300 år senare är det dags för Fredriksborg att fylla ett helt annat syfte.

Fredriksborg är med sin närhet till Stockholm ett utflyktsmål över dagen, natten eller helgen och vi har alla möjligheter att ordna såväl fester, bröllop, konferenser och olika typer av event.

Fredriksborg med dess unika historia och storslagna utsikt och dess idylliska läge är en oas i Stockholms skärgård. Varje årstid har sin charm och miljön och utsikten är lika vacker oavsett årstid och den av Statens Fastighetsverk varsamt genomförda renoveringen har resulterat i ett personligt och mysigt hotell.

Våra hotellrum är alla olika inredda och finns i fyra kategorier, alla med egen dusch & toalett samt tv.
Hotellet erbjuder historiska visningar för sina gäster där vi visar fästningen och berättar om platsens intressanta historia.

Till våra olika restaurangdelar är alla vara välkomna oavsett om ni vill äta lunch, middag eller bara ta en fika. Oavsett vad i väljer så kommer det att vara tillagat från grunden med de bästa råvarorna i kombination med kärlek för mat i alla dess former.

Vi som arbetar här har bara ett mål och det är att ni som våra gäster ska känna er välkomna och riktigt nöjda med ert besök hos oss!

Varmt Välkomna till Fredriksborg.

Buss 439 från Slussen till ändhållplatsen Stenslätten, därefter ca 10 minuters promenad. Buss 688 från Vaxholm till Oskar-Fredriksborg på Rindö, därefter går ni på den avgiftsfri vägfärjan till Värmdö sidan. Från hamnen är det ca 10 minuters promenad till Fredriksborg. Åker ni bil från Stocholm kör ni över Nacka ut till Värmdö. Alternativt åker man till Vaxholm och tar Vaxholmsleden och de avgiftsfria vägfärjorna till Rindö och sedan till Värmdö. Vi har ett stort bryggdäck där tur och taxibåtar kan släppa av gäster. Det finns också en liten brygga för mindre fritidsbåtar. Ring oss gärna om ni funderar på att komma med egen båt.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Värmdö

Sök resa med Waxholmsbolaget till Värmdö

Läsvärt om: Värmdö


Alla artiklar