Roland Svensson Museet

Besök konstnären Roland Svenssons ateljé, så som den återskapats i museet vid Ramsmora ångbåtsbrygga. Njut även av en fantastisk vy över ytterskärgården.

Roland Svensson (1910–2003) tillhör de konstnärer som redan under sin livstid fick en plats i svenska folkets hjärtan. Hans skildringar av den stockholmska skärgården och dess innevånare lever vidare med oförminskad intensitet. Även filmvisning där Roland medverkar med sin fascinerande berättarröst från gamla radioinspelningar.

Adress: Ramsmora
Ort: 130 43 Möja
Telefon: 070-5397323
Email: britt@vahine.se
Webbsida: www.rolandsvenssonsällskapet.se

Öppettider
17 juni – 25 juni kl. 12 – 15
27 juni – 6 augusti kl. 11 – 16
8 augusti – 27 augusti kl. 12 – 15
Måndagar och Midsommarafton stängt.

Har man en gång besökt Roland Svensson Museet vid Ramsmora ångbåtsbrygga på Möja, så kommer man gärna tillbaka. Att kombinera en resa genom Stockholms underbara skärgård (både Waxholmsbolaget och Cinderella båtarna trafikerar Ramsmora) med ett besök på museet och kanske en lunch eller middag på närbelägna Wikströms Fisk – ja, bättre skärgårdsutflykt är svårt att tänka sig.

Samtidigt som Möja är en levande skärgårdsö i nutid, erbjuder museet en konstnärlig, känslomässig och nostalgisk tillbakablick på det skärgårdsliv som levdes alltsedan 1700-talet och fram till förra seklets mitt.

Rent konstnärligt är det intressant att se en målares arbetsplats och även få en inblick i hur stentryckta litografier produceras.

Resa till:

Sök resa med Cinderella till Möja

Res till: Möja

Sök resa med Waxholmsbolaget till Möja

Sök resa med Cinderella till Möja