Kerstins buss & taxi

Kerstins buss & taxi

där kvalitet går före kvantitet

När resan är en del av målet

Adress: Segersängsvägen 2
Ort: 148 96 Sorunda
Telefon: 08 - 530 430 10
Email: bokning@kerstinstaxi.nu
Webbsida: www.kerstinstaxi.nu/
Öppet
Helgfria vardagar 07.00 - 17.00
Övrig tid går det att lämna meddelande eller nå vår jour

Med personlig service tar vi hand om hela din resa. Kvalitet och komfort är en självklarhet oavsett om din resa är från A till B, konferens, guidad tur, skolresa eller bröllop. Varmt välkommen att boka oss!

Bröllop eller Fest
Planerar ni bröllop eller fest behöver ni inte vara oroliga för hur era gäster tar sig till dit eller hem, kontakta oss så hjälper vi er med det.

Utflykt
Ska ni åka på utflykt med släkt eller vänner? Ni vet väl om att det är mycket roligare att åka tillsammans. Kontakta oss så hjälper vi er!

Transfer
Är ni en större grupp som ska förflytta er så utför vi såklart även transfer t.ex till/från Arlanda och Skavsta.

Planerade resor och Guidade turer
Vi planerar kontinuerligt nya tillfällen för våra turer, håll utkik här för nya datum på http://www.kerstinstaxi.nu/planerade-resor-och-guidade-turer.html . Är ni en grupp så kan vi såklart anpassa tur och datum efter era önskemål. Till vårt förfogande har vi tre mycket kunniga och uppskattade guider i Maria Landin, Lennart Thunqvist och Lou-Lou Hillstad. Självklart fixar vi även fika och lunch under turerna. För att sätta extra guldkant på fikat så fixar vi så ni får en bit av den berömda Sorundatårtan.

Planerade resor och Guidade turer
Vi planerar kontinuerligt nya tillfällen för våra turer. Håll utkik här för nya datum. Är ni en grupp så kan vi såklart anpassa tur och datum efter era önskemål. Till vårt förfogande har vi tre mycket kunniga och uppskattade guider i Maria Landin, Lennart Thunqvist och Lou-Lou Hillstad. Självklart fixar vi även fika och lunch under turerna. För att sätta extra guldkant på fikat så fixar vi så ni får en bit av den berömda Sorundatårtan.
Läs mer om Lennart Thunqvist och Viking Toste på http://www.vikingtoste.se/

Lokala författare och deras miljöer- Torsdagen den 2/7 kl. 15.00 och Torsdag 20/7 kl. 17.30
På denna tur besöker vi platser med anknytning till våra lokala författares liv och deras litterära verk. Vi får höra talas om Moa Martinsson, Ivar Lo Johansson, August Strindberg, Fredrika Bremer, Lars Widding och Kristoffer Polhem. Vi gör ett besök i Moas torp där Moas barnbarn tar emot.

Guide: Lou-Lou Hillstad
Pris: 300 kr inkl. kaffe och sorundatårta
Turen utgår från Nynäshamn Station (turen pågår i ca 3 timmar)
Runstensturen - Onsdagen den 12/7 kl. 17.30
Vi åker från Nynäshamn och följer runstensvägen som slingrar sig genom bygden. Längs färden berättas om runstenar, storgårdar, jättegrytor, troll, gravfält, författare, byar och lite till.

Guide: Maria Landin
Pris: 300 kr/person inkl. kaffe och kaka
Turen utgår från Nynäshamn Station (åter ca 20.30)​
Sorundaturen - Lördagen den 5/8 kl. 10.00
En trevlig tur där du får chansen att se landsbygden och samtidigt höra om gamla traditioner, gårdar, byar och runstenar. Vi besöker Sorunda med Kyrkan, fattigstugan, rishopen och Vårdkasberget. Slutligen får vi smaka på Sorundas stolthet, Sorundatårtan, och höra historien bakom den.

Guide: Maria Landin
Pris: 300 kr/person inkl. kaffe och sorundatårta
Turen utgår från Alkärrsplan (åter ca 12.30)
Rejäla skor behövs
Bland troll, spöken och märkliga personer - Måndagen den 14/8 kl. 17.30
Vi passerar bl a Hammersta ruin och berättar om landsförräderskan Brita Tott, Valla krog med den stridbare Fredrik Savarij, Enegelbrekt, den ständige aktuelle Polhem och det hemska mordet på Nynäs.

Guide: Maria Landin
Pris: 300 kr/person inkl. kaffe och kaka
Turen utgår från Nynäshamn Station (åter ca 20.30)
Rejäla skor behövs
Viking Toste - Från Ösmo till Kaspiska Havet - Kan bokas av grupp
Vill ni lär känna Ösmovikingen Toste, som en vårdag 1036 gav sig österut tillsammans med 500 andra vikingar och lyckades ta sig efter de ryska floderna ända ner till Kaspiska Havets södra stränder. Turen börjar i Nynäshamn och bär därefter av längs den mytomspunna Runstensvägen i det gamla vikingalandskapet. Ett längre besök görs vid Tostes egen sten. Som avslutning besöker vi Ösmo kyrka och får höra dramatiska berättelser. Turen skildras på ett spännande sätt som även passar för lite äldre barn.

Guide: Lennart Thunkvist
Pris: 300 kr/person
Turen utgår från Nynäshamn Station (åter ca 20.30)
Smakresan - Kan bokas av grupp
En smakresa i de södra delarna av Stockholm där vi letar oss fram bland några av alla stoltheter. Vi besöker bland andra Sanda Gårdsmejeri där vi får provsmaka ost och höra lite om deras tillverkning. Vi hälsar på hos Chokladhuset där vi får veta det mesta om choklad och dess tillverkning, självklart får vi även smaka de underbara pralinerna. En lunch serveras på en närbelägen restaurang. Ni har möjlighet att på egen hand upptäcka Nynäshamns hamn. Varför inte besöka Rökeriet, där ni kan köpa färsk fisk, skaldjur, delikatesser mm. Vi avslutar dagen med ett besök på Nynäshamns Ångbryggeri. Vi får provsmaka deras öl och, under en bryggerivisning, se hur tillverkningen går till.

Pris: 750 kr/person inkl. provsmakning, bryggerivisning, lunch, kaffe och kaka
Turen utgår från Nynäshamns Station (åter ca 16.30)

Föranmälan krävs på samtliga turer. Minst 20 anmälda.
Anmälan: 08-530 430 10 / info@kerstinstaxi.nu alt. Visit Nynäshamn
Betalning via faktura, swish, kontant eller kort(gäller endast på visitnynashamn.se)