Pendelbåtar

Det finns båtar som ingår i SL-trafikens linjenät och du använder samma biljetter som i övrig trafik. Tiderna får du när du planerar din resa här på sl.se. Även Waxholmsbolagets båtar i skärgården finns med i reseplaneraren, men där gäller inte din SL-biljett.

Linje 80 (Sjövägen)
Linje 80 går mellan Frihamnen och Nybroplan, via Dalénum (Lidingö) - Nacka strand - Blockhusudden (vissa tider) - Kvarnholmen (Nacka) - Finnboda (Nacka) - Saltsjöqvarn (Nacka) - Allmänna gränd (Djurgården).

Samtliga av linje 80:s bryggor ligger inom zon A.

Tidtabell hittar du om du söker på 80 i tidtabellssökningen eller använder "Sök resa" på startsidan. Det finns ingen realtidsvisning för den här linjen.

Resa med linje 80
Semaforen, den runda fällbara "skylten" på bryggan, ska vara uppfälld i lodrätt läge när du väntar på båten. Det är en signal till befälhavaren att någon vill stiga på. Fäll ner semaforen när båten lägger till, innan du kliver ombord.

Semaforer finns inte vid Nybroplan, Nacka Strand samt Frihamnen; dit går båten i alla fall!

Linje 82 Djurgårdsfärjan
Djurgårdsfärjan går mellan Räntmästartrappan/Slussen och Allmänna gränd på Djurgården, via Skeppsholmen.

Tidtabell hittar du om du söker på 82 i tidtabellssökningen eller använder "Sök resa" på startsidan. Det finns ingen realtidsvisning för den här linjen.

Linje 85 Riddarfjärdslinjen
Linje 85 går Klara Mälarstrand - Söder Mälarstrand - Kungsholmstorg, och omvänt.

Reser du från Söder Mälarstrand finns det alltså båtar som går till både Kungsholmstorg och till Klara Mälarstrand, så titta så att du kliver på båten mot rätt brygga.

Linje 85 går en gång i halvtimmen åt vardera hållet, så på Söder Mälarstrand finns det alltså fyra avgångar i timmen.

Måndag - fredag går båten från klockan 6 till strax före klockan 19.
Lördag, söndag och helgdag går båten från klockan 9 till strax före klockan 19.
Tidtabell hittar du om du söker på 85 i tidtabellssökningen eller använder "Sök resa" på startsidan. Än så länge finns ingen realtidsvisning för den här linjen.

Linje 89 Ekerö - Stockholm
Linje 89 går mellan Tappström (Ekerö) och Klara Mälarstrand via Kungshättan (Kungshatt) -Ekensberg - Lilla Essingen.

Linje 89 går helgfri måndag till fredag och har två avgångar från Ekerö på morgonen och en på eftermiddagen, samt en avgång från Klara Mälarstrand på morgonen och två på eftermiddagen.

Det går bra att ta med cykel på båten i mån av plats. 30 cyklar får plats ombord den isfria tiden, 10 cyklar på den båt som går då det är is i Mälaren. Det finns också cykelparkering vid bryggan i Tappström.

Beställ båten från/till Kungshättan
Vill du kliva på eller av båten vid Kungshättan på Kungshatt, behöver du beställa det i förväg. Det gör du genom att skicka ett sms till 076 550 42 86 senast en timme före avgång. Skriv "Kungshättan" och vilken avgång du ska resa med, till exempel "Kungshättan 07.35".

När vintern kommer
På Ekerö går båten till/från bryggan vid Tappström, så länge som det är isfritt i Tappströmskanalen. Om det blir tjock is i kanalen under vintern, finns en ersättningsbrygga vid Jungfrusunds varv.

Tidtabell hittar du om du söker på 89 i tidtabellssökningen eller använder "Sök resa" på startsidan. Än så länge finns ingen realtidsvisning för den här linjen.