Skärgårdsparadis nära stan

Djurönäset är ett skärgårdsparadis som ligger 35 minuters bilresa från Stockholms city. Här kan man bada, äta gott och njuta av livemusik.

Trots att det bara tar en dryg halvtimme att åka bil till Djurönäset från Stockholm kommer du till den riktiga skärgården. Ute på udden finns ett fyrstjärnigt hotell, en folkpark och härliga sandstränder och klippor. Hotellets restaurang är öppen året runt och på sommaren öppnar Skärgårdskrogen

Sjöboden och Terrassen. – På Sjöboden serverar vi grillmat, våra gäster sitter precis vid bryggkanten med vattnet under fötterna och varje tisdag och torsdag har vi artistframträdanden som förgyller sommarkvällarna, säger Pia af Rolén som är marknadsansvarig på Djurönäset.

En plats att umgås
Förra sommaren öppnades Folkparken på Djurönäset. Under sommaren kommer där att bjudas på musik i olika former och som sig bör finns det förstås också en dansbana framför scenen. – Tanken med folkparken är att det ska vara en plats att mötas och ha trevligt tillsammans. Det kommer hända mycket kul i folkparken i sommar, men en given höjdpunkt är Skärgårdsfestivalen som precis som vanligt går av stapeln den andra lördagen i juli. Under dagen avlöser artisterna varandra och vi har många aktiviteter för stora och små. Det blir allt från hoppborg och ansiktsmålning till att åka ribbåt och helikopter. På vår hemsida kommer att finns ett kalendarium där man kan läsa precis vad som händer under dagen. Gott om plats vid bryggan I närheten av Folkparken, på den östra sidan, finns en ny gästbrygga

Djronaset

med 60 båtplatser som under nästa sommar kommer att utvecklas till en gästhamn. – Den nya gästbryggan är perfekt för dem som vill komma och delta i något av evenemangen i Folkparken. Vi har även gästbryggor på den västra sidan av udden, och när man lägger till där har man nära till Skärgårdskrogen Sjöboden. Härligt på hotellet På hotellet finns en 25-meters pool och ett bastulandskap med relaxytor och möjlighet till spabehandlingar. På västra sidan ligger ävenen vedeldad bastu och två badtunnor som går att boka för en större grupp. För hotellgäster finns också cyklar, kanoter och roddbåtar att låna. – Det finns mycket att göra här, men vi brukar säga att det bästa är att komma hit och göra ingenting. Varför inte ta ett par dagar för att bara vara och njuta av hav och natur.

Läs mer på
djuronaset.comSamarbetspartners