Grosshandlargården på MARHOLMEN

På den sommaröppna skärgårdsrestaurangen Grosshandlargården njuter du av Roslagens dofter och smaker i en historisk miljö.

Marholmen ligger 13 kilometer söder om Norrtälje, cirka en timmes bilfärd från Stockholm, men det går även bra att ta sig dit med buss eller med båt. Ett besök på Marholmen passar familjen, kompisgänget eller er som vill komma iväg på tumanhand. Här njuter ni av den vackra naturen, ligger i den varma sanden på badstranden och äter god mat. Barnfamiljer kan roa sig på lekplatsen och spela äventyrsgolf. Grosshandlargården

Grosshandlargården är en ståtlig byggnad i jugendstil och ligger alldeles nära vattnet.
Den sommaröppna skärgårdsrestaurangen slog upp portarna på våren 2011 efter en varsam renovering. Här upplever du Roslagens matkultur under Elsa Beskows vackra takmålningar.

Anders Ljungberg, som arbetar som Marknadschef på Marholmen. Vad kännetecknar maten ni serverar på Grosshandlargården?
– På Grosshandlargården är smakerna det allra viktigaste och vi lagar mat från grunden, med fräscha lokala råvaror och färska kryddor. Vi värnar om Roslagens mattraditioner och recept. Här serveras rustik mat med spännande tillbehör, menyn är anpassad efter säsong. Vad är ni lite extra stolta över? – Då vill jag gärna lyfta fram vårt grönsaksland, där vi odlar mycket av de grönsaker och primörer som sedan serverar till våra gäster. Här pratar vi närodlat på riktigt.

Bo på Marholmen
Vi erbjuder flera olika boenden, nationalromantiska villor, hotellrum med panoramautsikt och trevliga skärgårdsstugor. Oavsett hur du vill uppleva Marholmen så är det skäret, brisen och ölivet som förenar oss.

Grosshandlarens kokbok
Grosshandlarens kokbok som finns i handeln är en hyllning till traditionell Roslagsmat. I kokboken finns recept med inspiration från maten som grosshandlaren och de semestrande arbetarna åt. Flera av recepten är hämtade från husmoderns menybok från 30-talet, en bok som hittades under en renovering av folkbildningshemmet på ön.

För mer information besök www.marholmen.seSamarbetspartners