Artipelag

Artipelag

Klassiskt julbord

Välkomna att njuta av julmat i Artipelag Restaurang i en vacker skärgårdsmiljö med en enastående utsikt över Baggensfjärden. Under december tänder vi upp den öppna spisen och dukar fram ett klassiskt julbord med allt som hör till – liksom ett dessertbord som är lika juligt vackert som gott. Utöver ett klassiskt julbord presenterar Artipelag även julshowen Snödrottningen av och med den kände operatenoren Rickard Söderberg. Spelas 2-16 december.

Adress: Artipelagstigen 1
Ort: 134 40 Värmdö
Telefon: 08 570 130 50
Email: jul@artipelag.se
Webbsida: www.artipelag.se/jul/
Tider
Onsdag till söndag, 1–21 december 2017.
Vardagar: Lunchsittning från kl 12.00, middagssittning från kl 17.00.
Helger: Sittningar kl 12.00, 15.00 och 18.00.

Vårt mål är att värna julens traditioner och plocka den bästa julmaten från norr till söder samt från förra seklets början och ända fram till i dag. Du finner de klassiska rätterna samt ett axplock från nyare tider.

All julmat görs från grunden här på Artipelag eller levereras från lokala producenter på Värmdö med omnejd. Fisk och kött röker vi i vårt eget rökeri, sill och strömming lägger vi själva in och Artipelaglimpan bakas med kornmalt från Värmdö Bryggeri. Osten hämtar vi från det lokala mejeriet Ostmakeriet.

Det vi inte finner på Värmdö hämtar vi från övriga Sverige och Norden. Julegrisen kommer från Edgården i Västerbotten, ekoäggen värps av hönor på Sanda Hönseri i lummiga Österhaninge och salmalaxen kommer från vattnen utanför Bømlo i västra Norge. I köket förädlar vi dessa råvaror enligt gammalt husmorshantverk där nästan inget går till spillo.

Vår köksmästare Gustav Otterberg lämnar inget åt slumpen utan säkrar hög kvalitet in i minsta detalj. Sommelier Tim Good kompletterar tallrikens smaker med passande öl, viner, snaps och avec.

Julbordet inleds med att en kopp värmande glögg samt, givetvis, pepparkakor.

Med SL-buss: Ta buss 474 från Slussen och gå av i Gustavsbergs Centrum. Där sker byte till buss 468 mot Hålludden/Artipelag.

Med båt: Sommartid avgångar med Strömma Kanalbolaget till Artipelag. Kostnadsfri gästbrygga för privatbåtar finns.
Med bil: Från Stockholm, ta motorväg 222 mot Gustavsberg, avfart Hålludden/Artipelag.

Hitta hit:

  • Med SL-buss: Ta buss 474 från Slussen och gå av i Gustavsbergs Centrum. Där sker byte till buss 468 mot Hålludden/Artipelag.

    Med båt: Sommartid avgångar med Strömma Kanalbolaget till Artipelag. Kostnadsfri gästbrygga för privatbåtar finns.
    Med bil: Från Stockholm, ta motorväg 222 mot Gustavsberg, avfart Hålludden/Artipelag.