Till Monica på Artipelag

Den 13 och 14 oktober, i samband med Stockholm Jazz Festival, ges en världsunik möjlighet att njuta av Monica Zetterlunds mest älskade sånger i två exklusiva konserter där originalarrangemangen för storband möter tolkningar av kända artister. Konserterna ackompanjeras av Ekdahl & Bagge Big Band under ledning av Carl Bagge.

Monica Zetterlund har ackompanjerat den svenska folksjälen i decennier. Alla har hört henne: ung som gammal, rik som fattig. Hon har berört med sin humor, sårbarhet och sitt naturliga uttryck, eller alltihop på en och samma gång – hon var en stor berättare.

Vi kan förvänta oss en konsertupplevelse utöver det vanliga, med stora originalarrangemang med stråk och blås som klingar i den tidlösa kvalitet som Monica Zetterlund och hennes kapellmästare Lars Bagge stod för. I denna inramning träder nya tolkningar av låtarna och texterna fram, där solister som Rigmor GustafssonSvante ThuressonIsabella Lundgren och Sarah Riedel, får säga sitt.

Här får vi chans att ta del av flera av de fantastiska musikaliska arrangemang som Monica sjöng till. All musik som spelas på konserten finns inspelad på några av Monicas skivor, men låtarna och arrangemangen har aldrig tidigare samlats i en konsert som denna.

Ekdahl & Bagge Big Band under ledning av Carl Bagge utökas med Migdal Strings stråkar. Svenska texter av bl.a. Tage DanielssonHasse AlfredsonLars ForsellOlle Adolphson och Lars Nordlander.

Speldatum

13–14 oktober kl 19.00 i Artipelags Artbox

Biljettpriser

Ord. pris: 450–495 kr

Art.Pass

425–465 kr – Art.Pass-medlemmar (se medlemsmejl)

https://artipelag.se/publikt-evenemang/konsert-till-monica/

Foto: Rolf Winqvist, Ateljé Uggla

Samarbetspartners