Intergalactic Underwater Palace

Cool, lekfull och medryckande! Den 4-5 april kommer Intergalactic Underwater Palace, Riksteatern och Cullbergbalettens bejublade dansproduktion för unga (ca. 8-13 år) till Artipelag. Intergalactic Underwater Palace är en dansföreställning som utmanar sinnena och skapar en resa genom en annan galax. Hur känns min kropp under vatten? Hur skulle en robot bete sig i ett kungligt palats? Kan vi bara föreställa oss det, eller kan vi faktiskt också uppleva det? Överraskande och dynamiskt rör sig dansarna bland publiken i en scenografi som blir som en humoristisk, levande organism som ringar in, och ringar om, det som sker.

Koreografen Sebastian Matthias, född och uppvuxen i Tyskland, har skapat en spännande och lekfull föreställning där alla sinnen involveras. Scenografin samspelar med både publik och dansare, som påverkar – och blir påverkad av – publikens och dansarnas rörelser.

– Intergalactic Underwater Palace handlar om sinnesintryck och om en resa genom olika världar. Jag är nyfiken på hur olika intryck som egentligen inte hör ihop påverkar varandra. En undervattensmiljö som man kombinerar med till exempel rörelser från rymden eller robotar. Om man sedan byter till en helt annan miljö, ett slott eller ett palats av kristall. Hur påverkar det kroppen? Hur känns det? Det är så jag vill jobba med kroppar och miljöer. Jag vill att barnens lekfullhet blir en del av föreställningen, säger Sebastian Matthias.

Intergalactic Underwater Palace är en samproduktion mellan Riksteatern och Cullbergbaletten.

Speldatum

Onsdagen den 4 april kl 12.00 KÖP BILJETTER HÄR >>
Torsdagen den 5 april kl 12.00 KÖP BILJETTER HÄR >>

Foto: Urban Jörén 

Samarbetspartners