Konsert med Tommy Nilsson

Den andra december kommer Tommy Nilsson till Djurönäset med sina musiker och bjuder oss på en musikalisk resa från den turné han rest Sverige runt med. Tommy Nilsson har en lång karriär bakom sig men är mer aktuell än någonsin. Senast från medverkan i TV4s ”Så mycket bättre” och med en ny kritikerrosad singel med titeln ”Samma människa”.

Tommy Nilsson
Med sin känsliga röst och omisskännliga klang har han blivit en älskad artist över generationer. Tommy Nilsson visar med stil och tydlighet vad som är hans signum. Starka texter, varma och gärna lite melankoliska melodier tillsammans med luftiga produktioner.

Nilsson var sångare i rockbandet Horizont när han fick erbjudande om skivkontrakt i Frankrike, där han fick stora framgångar med sitt debutalbum, en blandning av discorock och ballader. Nilsson återvände till Sverige 1982 och gick med i hårdrocksbandet Easy Action som vokalist. Runt samma period deltog Nilsson också i det svenska projektet Swedish Metal Aid som en av många hårdrockssångare på låten ”Give A Helpin’ Hand”, skriven av Joey Tempest (Europe).

Tommy satsade sedan på en solokarriär och fick ett stort genombrott med låten ”Allt som jag känner”, en duett han sjöng med Tone Norum 1987. Det gav honom Rockbjörnen som ”Bästa manliga” artist samma år. På det följde Melodifestivalen, där han framförde det segrande bidraget ”En dag” och slutade på fjärde plats i Eurovision Song Contest 1989. Under 1990-talet hade han fortsatta framgångar, bland annat med ”Dina färger var blå” som användes flitigt av Pripps i en reklamfilm. 1994 blev hans ”Öppna din dörr” årets låt på Svensktoppen och i den svenska Melodifestivalen 2007 framförde han powerballaden ”Jag tror på människan”, som gick direkt till final.

 Boka biljett

Var:Djurönäset
När: 2 december 2017 20:30-2 december 2017 23:59

Evenemang i: Mellersta skärgården


Samarbetspartners