Utö Värdshus Hotell & Vandrarhem

Njut av god mat och härlig skärgårdsnatur

Hotell, stugor och vandrarhem.

Boka

Adress: Gruvbryggan
Ort: 130 56 Utö
Telefon: 08-504 203 00
Email: receptionen@utovardshus.se
Webbsida: www.utovardshus.se

Öppet:
Året runt
Reception 08.00-17.00 (variationer kan förekomma)

Längst ut i havsbandet är det lätt att bara vara. Njut av god mat och härlig skärgårdsnatur, passa på att hyra en cykel eller promenera till havet?

Utö är en levande skärgårdsö året runt, ett flertal restauranger, caféer och butiker ligger samlat i Gruvbyn. Men det är också nära till en klippa för sig själv vid vattnet eller en härlig promenad på lugna skogsstigar. Koppla av vid brasan i Värdshusets bar, prova på den nya sporten Swimrun som faktiskt började på Utö eller avrunda en härlig dag på Bakfickans dansgolv. Här finns allt för en mysig helg för två, en tripp för familjen eller kompisgänget.

Utö Värdshus är idag en välrenommerad restaurang med svenska smaker i fantastisk skärgårdsmiljö samt fräscha hotellrum med marin känsla i Kvarnvillan och Hotellstugorna eller charmig sekelskiftesromantik i Stenhotellet. För den prismedvetne även enklare boende i vandrarhemmet Skärgården. Båttransport dagligen året runt med Waxholmsbolaget från Årsta Brygga, Haninge.

58.967 N 18.330 Ö
Waxholmsbåtar dagligen från Årsta Brygga, Haninge. Sommartid även förbindelser med Stockholm, Tyresö, Dalarö och Nynäshamn.

evenemangskalender

14 juni - 12 juli - 2018
Fotbolls VM
Fotbolls VM på Seglarbaren, vi visar alla matcher, se sep program eller https://www.fifa.com/worldcup/

22 juni - 2018
Midsommarafton
Midsommar på Utö med traditionellt firande kring midsommarstången vid Societetshuset kl 13.00. Ta med kaffekorgen och vännerna och slå er ner i gräset.
På Värdshuset serveras en klassisk midsommarsupé från kl 18.00, förbokning på 08-504 203 02.
Bakfickans bar öppnar kl 15.00
Fest och DJ utomhus på Bakfickan från kl 22.00. Entre 150:-, rek ålder 23 år.

23 juni - 2018
Midsommardagen
Legendariskt party på Bakfickan 22.00-03.00.
DJ Gustaf Tärning med hemlig gäst på dansgolvet utomhus.
Entré 150:-, rek ålder 23 år.

6 juli - 2018
Partydrag med Marmeladorkestern
Marmeladorkestern

Vi lånar lite Åre-gung till Utö. Fredagsparty med coverbandet Marmeladorkestern som bjuder på härlig stämning på Bakfickans scen. Coverhits och allsång och visst kan vi visa att Utö kan festa minst lika bra som Åre.

13 juli - 2018
Dans under bar himmel
Dj Utö egen Nicke spelar på Bakfickans utomhusdansgolv, med bara himlen som tak och fortsätter till dess solen går upp igen. Missa inte denna härliga kväll och känn stämningen som inte kan upplevas någon annanstans. Kärlek är gratis!
Bakfickan 22:00 - 03:00. Entré 100:-

19 juli - 2018
Kulturföreställning Acropanik vid Malmbryggan kl 15:00
Cirkus Trattofon med sin föreställning Akropanik. En härlig och medryckande utomhusföreställning för hela familjen. Genomförs tillsammans med Haninge Riksteaterförening.

19 juli - 2018
Musikquizz med dragduon Carmen Zeeta
En kul happening med dragduon Carmen Zeeta, en annorlunda musikquizz öppnar kvällen som sen fortsätter på Bakfickan till kl 03.00.
Bakfickan öppnar kl 21.00

27 Juli - 2018
Voulez Vous Sweden
Upplev en show med ABBA´s fantastiska musik framförda av Tribute bandet ”Voulez Vous Sweden”.
Dansa och sjung med i ABBA´s klassiska och oförglömliga låtar såsom ”Mamma Mia”, ”Waterloo”, ”Dancing Queen”, ”Thank you for the music” och många fler!
Bakfickan öppnar ca kl 21.00. Entré 100:-
Voulez Vous Sweden Energifylld show
Voulez Vous Sweden levererar med energi och glädje i skräddarsydda kläder i bästa look-a-like stil och du får uppleva en show som är så nära orginalet som möjligt.
Bandet bakom Voulez Vous är professionella musiker och artister som har uppträtt tillsammans i många år på en mängd lyckade företagsevent, på stora och små scener.

3 augusti - 2018
80’s party med LajvOrkestern
Låtarna du minns och dom du inte kommer ihåg att du minns, en riktig 80-talsafton med fokus på full fart, hög stämning och allsång med LajvOrkestern.
Bakfickan öppnar ca kl 21.00. Entré 100:-

1-4 augusti - 2018
Pride även på bakfickan
Bakfickan öppnar 20:00

10 augusti - 2018
Dans under bar himmel
Dj Utö egen Nicke spelar på Bakfickans utomhusdansgolv, med bara himlen som tak och fortsätter i lampornas sken. Missa inte denna härliga kväll och känn stämningen som inte kan upplevas någon annanstans. Kärlek är gratis!
Bakfickan 22-03. Entré 100:-

1 september - 2018
ÖtillÖ - Final 15

The ÖTILLÖ Sprint Final 15K covers most of the last and very emotional part of the grueling World Championship course. A total distance of 15 km, with 10 runs and 9 swims. The longest swim will be 1 150 metres. Some swims can have a lot of current. The runs are beautiful and tough; some on soft trail, some on cliffs, some on old country roads and some with a lot of people around. Read more at https://otilloswimrun.com/.se

3 september - 2018
ÖtillÖ World cup Final

Legendariska ÖtillÖ, World cup final Swimrun. Startar tidig morgon på Sandhamn och 75 km senare, varav 10 km simning, passerat 26 öar så kommer de ca 150 lagen i mål på Utö. Läs mer på https://otilloswimrun.com/races/otillo

3 September - 9 december 2018
SL-kortet på Waxholmsbolagets båtar
Vinterns succe i repris: Åk med SL-kortet på Waxholmsbolagets båtar.
Mer info www.waxholmsbolaget.se www.waxholmsbolaget.se

6-7 oktober - 2018
100 tjejer på Utö och Sista chansen på Bakfickan
Vi har tappat räkningen, för mer än 10 året i rad så äger härliga 100-tjejer arrangemanget rum på Utö. Anmälan enl inbjudan. Det här också kvällen när ”alla” är på Bakfickan och vi firar av den delen av sommaren med fullt ös. Boende och bordsbokning Klicka här

20 oktober - 2018
ELD över hav och land
Vi firar in hösten och lugnet med ljus och värme. En riktig höstmyshelg med långpromenader, en hänförande eldshow och eldig middag på Utö Värdshus.
Mer info och bokning: Klicka här

10-11 november 2018
Mårtengås och Fars dag
Bjud pappa på en helg i skärgården
Mer info och bokning: Klicka här

30 november - 16 december 2018
Julbord på Utö Värdshus
Så klart som traditionen bjuder. Över 150 hemlagade delikatesser från silleka till ett överdådigt dessertbord och däremellan gravad lax, skinka och köttbullar men även nya varianter på rökt och gravad torsk och hälleflundra och våra egna hemgjorda korvar och charkuterier. Bjud med kollegorna, familjen, kompisgänget eller den där grannen som är så hjälpsam. Boka med boende i våra hotellstugor eller ta en av de specialchartrade båtarna tillbaka till fastlandet.

8-9 + 15-16 december 2018
Utö Julmarknad
Utö bjuder in till julmys med godsaker i bageriet och julklappstips i Gruvbyns alla butiker, titta på hantverk och Utö-specialiteter i Gruvmuseet och flanera bland ett antal tillresta hantverkare och mathantverkare på jultorget. Passa på att köpa med någon av Värdshusets delikatesser hem och köp en vinstlott av Utös skolbarn. Värm er med en kaffe eller glögg i Societetshusets café eller på Bakfickan. En alldeles lagom promenad före eller efter julbordet på Värdshuset.

Res till: Utö

Sök resa med Waxholmsbolaget till Utö


Alla artiklar