Fredriksborg Hotell & Restaurang

Fredriksborg Hotell & Restaurang

Varmt välkomna till oss på Fredriksborg!

Fredriksborg Hotell & Restaurang är det lilla personliga hotellet med de stora möjligheterna.

Adress: Fredriksborgsvägen 17
Ort: 139 90 Värmdö
Telefon: 08 - 541 380 50
Email: info@fredriksborghotel.se
Webbsida: www.fredriksborghotel.se

Fredriksborg är beläget längst ut på Norra Värmdö, alldeles intill Oxdjupet och med en oslagbar utsikt över den glittrande Solöfjärden. Här har vi sol från morgon till kväll och ett skådespel på vattnet med alla de båtar som passerar förbi.

1721 påbörjades arbetet med att bygga Fredriksborgs fästning, med sitt strategiska läge var det här Stockholm försvarades mot ryssarna. Nu närmare 300 år senare är det dags för Fredriksborg att fylla ett helt annat syfte.

Efter en omfattande och varsam renovering är det äntligen dags för oss alla att få njuta av Fredriksborg med sitt fantastiska läge intill Oxdjupet. Hit är ni välkomna för en fika, lunch, middag eller kanske bara ta ett gott glas vin och självklart om ni vill, även övernatta i något av våra personligt inredda hotellrum.

Fredriksborg är med sin närhet till Stockholm ett utflyktsmål över dagen, natten eller helgen och vi har alla möjligheter att ordna såväl fester, bröllop, konferenser och olika typer av event. Under året kommer vi också att ha egna evenemang - vad som är aktuellt just nu kan ni läsa mer om här på hemsidan.

Vår ambition är att skapa en ny oas i Stockholms skärgård, varje årstid har sin charm och miljön och utsikten är lika vacker oavsett årstid.

Miljön är svårslagen, de historiska byggnaderna i kombination med en fantastisk sjöutsikt. Den av Statens Fastighetsverk varsamt genomförda renoveringen har resulterat i ett personligt och mysigt hotell.

Våra hotellrum är alla olika inredda och finns i fyra kategorier, alla med egen dusch & toalett samt tv.

Till våra olika restaurangdelar är alla vara välkomna oavsett om ni vill äta lunch, middag eller bara ta en fika. Oavsett vad i väljer så kommer det att vara tillagat med de bästa och så ofta vi kan lokala råvaror i kombination med kärlek för mat i alla dess former.

Vi som arbetar här har bara ett mål och det är att ni som våra gäster ska känna er välkomna och riktigt nöjda med ert besök hos oss!

Ett rum för varje sinne


Alla våra rum är olika och inredda med mycket charm och personlighet. Samtliga rum har wc/dusch samt TV. Priserna avser rum/natt, inkl. moms, frukost och fri wifi. Vid fler än två gäster debiteras en extra kostnad om 250 kr för extrasäng och frukost.

Buss 439 från Slussen till ändhållplatsen Stenslätten, därefter ca 10 minuters promenad.
Buss 688 från Vaxholm till Oskar-Fredriksborg på Rindö, därefter går ni på den avgiftsfri vägfärjan till Värmdö sidan. Från hamnen är det ca 10 minuters promenad till Fredriksborg.

Åker ni bil från Stocholm kör ni över Nacka ut till Värmdö. Alternativt åker man till Vaxholm och tar Vaxholmsleden och de avgiftsfria vägfärjorna till Rindö och sedan till Värmdö.

Vi har ett stort bryggdäck där tur och taxibåtar kan släppa av gäster. Det finns också en liten brygga för mindre fritidsbåtar. Ring oss gärna om ni funderar på att komma med egen båt.