Stiftelsen Solnaskutan

Segelfartyget - en upplevelse utöver det vanliga!

Constantia seglar höst och vår med skolklasser, sällskap och företag. Sommartid deltar hon i bl.a. Tall Ship´s Race och Nordisk Seglats för ungdomar och vuxna. Men våra hemmavatten är bland ostkustens skär och kobbar. Det finns många vikar och öar att upptäcka i vår sagolika skärgård.

Bokning tel. 0705 77 32 33

Adress: Huvudsta Strand 8
Ort: 171 73 Solna
Telefon: 0705 77 32 33
Email: info@constantia.se
Webbsida: www.constantia.se
Seglingar maj-december. Besök ombord oktober-april i Huvudsta eller på Beckholmen

Eller efter överenskommelse på tel. 0705 77 32 33

Segelfartyget Constantia är en danskbyggd slätskonert från 1908. Under nästan ett halvsekel (1920-1967) gick hon i svensk fraktfart med virke, ved och styckegods i lasten. Ölandssten till Stockholms villaträdgårdar var en vanlig last. Efter tjugo år som fritidsfartyg blev hon under 1990-talet restaurerad för skolfart i nordiska vatten.

Skolklasser, föreningar, sällskap och företag seglar nu med Constantia i skärgården och Mälaren under höst och vår. Ungdomarna får styra, navigera, sätta segel, skota, skrubba däck, laga mat, ro en skeppsbåt och mycket annat kul och lärorikt. Skärgårdsläger för olika föreningar och andrra ungdomsgrupper är en växande verksamhet.

Vi seglar också med bröllopssällskap eller har barndop eller en begravning på sjön. Ett riktigt segelfartyg är en mäktig miljö som sätter en särskild prägel på ett evenemang.

På sommaren deltar Constantia i olika seglingar, ofta med ungdomar som besättning. Hon har varit med om många Tall Ship´s Race i Nordsjön och Östersjön, Nordisk Seglats i Skagerrak och Kattegat och Fyn Rundt i danska vatten. Även många vuxna gillar att ta en dust med det öppna havets utmaningar, men vi går förstås inte ut i annalkande oväder och vi tar hamn i god tid när de kommer.

Men vårt hemmavatten är ostkustens skärgårdar. Solnaskutan Constantia har sedan starten 1996 seglat många tusen sjömil i denna underbara del av världen. Än finns det många vikar och öar att upptäcka...

Bokning tel. 0705 77 32 33

T-HUVUDSTA. Gå t.h. Huvudsta Allé. Före badet höger ner till stranden.