Segla med Helmi

Sandkilen Helmi är den sista seglande roslagsskutan. Byggd 1886 på Svartlöga. Fören. Helmis Vänner erbjuder varje sommar seglingar i skärgården utanför Blidö.

Adress: c/o Kaulbach, Bromskärsvägen 19
Ort: 760 17 Blidö
Tele: 070-4961091
Email: info@helmi.se
Webbsida: www.helmi.se

Öppet
Slutet av maj till början av september
Se seglingsprogram på www.helmi.se

Föreningen Helmis Vänner äger och förvaltar den K-märkta Sandkilen Helmi, den sista autentiska piggskutan.

Det återfunna och medfarna skrovet renoverades av Sjöhistoriska Museet 1997-98. Hon återställdes sedan i sin helhet till gammalt skick av Föreningen Helmis Vänner på Blidö genom en lokal mobilisering. 2002 sjösattes hon på nytt vid en folkfest utan like i bygdens historia.

Helmi har sin hemmahamn i Stämmarsund på Blidö. Därifrån utgår hela sommarsäsongen seglingar på fjärdarna utanför. Destinationer som Svartlöga, där Helmi byggdes 1886, Rödlöga, Lygna, Sundskär, Fredlarna och Saltkråkan (Norröra) är mycket populära. Se aktuellt seglingsprogram på www.helmi.se. Det går också att chartra Helmi med besättning för privatseglingar, företagsseglingar, bröllop eller gravsättning.

Som medlem i Föreningen Helmis Vänner kan du stödja det ideella arbetet med att bevara en viktig del av skärgårdens kulturarv och ett levande museum.

Kontaktinformation:
Anders Broberg, tel 070-4961091, ordf@helmi.se
Bokning seglingar: bokning@helmi.se
Bokning charter: charter@helmi.se
Information: info@helmi.se
Hemsida: www.helmi.se

Helmi har hemmahamn i Stämmarsund på Blidö och är utmärkt med vägskylt Sandkilen Helmi. Från Norrtälje åk väg 276 mot Åkersberga. Vid Penningby ta av mot Furusund. Vägfärja från Furusund till Yxlan och från Yxlan till Blidö.

Helmi har hemmahamn i Stämmarsund på Blidö. Med skärgårdsbåt eller buss till Stämmarsund. Med bil till Furusund och färja till Blidö.

Hitta hit:

  • Helmi har hemmahamn i Stämmarsund på Blidö. Med skärgårdsbåt eller buss till Stämmarsund. Med bil till Furusund och färja till Blidö.

Läsvärt om: Blidö


Alla artiklar